Airi Haapanen

Välittäjällä on väliä: Asiakkaan haastattelu

Airi Haapanen – 2.2.2018

Jää tämä postaus

Jarmo Pylvänäisen asuntokaupat menivät maaliin vasta, kun JYA Housing LKV:n asuntomyyjä, KiAT Airi Haapanen otti homman haltuun. Tämä blogi kertoo, miksi yksi elämän isoimmista päätöksistä kannattaa antaa osaaviin käsiin.

Tunteet, aika ja raha – ne ovat pelissä aina, kun koti vaihtaa omistajaa. Vantaalainen Jarmo Pylvänäinen perheineen suunnitteli asunnonvaihtoa. Pylvänäiset laittoivat asuntonsa myyntiin välittäjälle marraskuussa 2015. Ostajaehdokasta vain ei välittäjän toimista huolimatta tuntunut löytyvän perheen kookkaalle, hyväkuntoiselle kerrostalokodille viehättävällä Kartanonkoskella. Neljän kuukauden kuluttua peli oli puhallettava poikki.

”Kyseinen kiinteistönvälitystoimisto myi yhtiössämme huoneistoja. Ajattelimme, että omakin asuntomme menee kätevästi samaa kautta. Välittäjä ei vain niiden kuukausien aikana saanut yhtään mitään aikaiseksi – ei ainuttakaan tarjousta”, Pylvänäinen kertaa.

Perhe ottikin sitten hetken aikalisän ja päätti kesällä 2016 koettaa myydä kodin itse. Kertaluonteinen kokemus omasta myynnistä Pylvänäisellä oli vuosikymmenten takaa. Myynti-ilmoitus laitettiin nettiin, mutta myynti ei kuitenkaan saadusta tarjouksesta huolimatta johtanut kaupantekoon.

JYA käärii hihat

Pylvänäisten myynti-ilmoitus herätti myös välitysfirmojen mielenkiinnon.

– Puhelin ja netti alkoivat laulaa.

Valoisan, viehättävässä miljöössä sijaitsevan perheasunnon potentiaalin bongasi myös JYA Housing LKV:n asuntomyyjä, KiAT Airi Haapanen.

– Airi oli hyvin aktiivinen, sanotaan näin. Ei ainoa, mutta yksi näistä hyvin aktiivisista, Pylvänäinen toteaa.

– No minähän se soittelin Jarmolle useampaan kertaan ja juteltiin ja juteltiin. Pidettiin välillä kesälomia ja syyskuussa pääsin sitten teille käymään. Toimeksiantosopimus tehtiin lokakuussa, Airi kertaa.

Asioita tutkittiin puolin ja toisin ennen kuin nimet pantiin paperiin.

-Totta kai tehtiin taustatyötä ja oltiin mietitty mahdollisia välittäjiä. Vaihtoehtoja oli useita, joten kokemuksia eri välittäjistä oli kyllä, Pylvänäinen toteaa.

Suomalainen perheyritys JYA Housing LKV ei ollut tuttu, mutta Haapanen voitti Pylvänäiset puolelleen. Ennen kuin aktiivista myyntiä päästiin aloittamaan, välittäjä selvitti huolellisesti taloyhtiön asioita, joissa oli muutamia epäselvyyksiä.

-Airi ei edes suostunut myymään ennen kuin tausta-asiat saatiin kuntoon, Pylvänäinen toteaa.

Hyvä pohjatyö kantoi nopeasti hedelmää. Toivottu ostotarjous saatiin jo toisella näytöllä. Kaupat tehtiin joulukuussa.

-En usko, että näin hyvää lopputulosta olisi tullut, jos oltaisiin lähdetty myymään sillä tilanteella, joka yhtiössä oli kesän jälkeen. Ratkaisevaa oli varmasti myös aktiivisuuteni pitää kiinni potentiaalisesta ostajaehdokkaasta. Otan esittelyssä aina asiakkaiden yhteystiedot, ja olen heihin myös yhteydessä, Haapanen toteaa.

Asunto myydään sijainnilla, kuvilla ja hinnalla

Tammikuun lopulla JYA Housingin Pakilan toimistossa torttukahveja hörppii tyytyväinen kaksikko. Pelin käänsi Pylvänäisen mukaan se, että sekä hän että Haapanen pelasivat samaan maaliin.

Välittäjän voitoksi mies laskee monta asiaa. Yksi ratkaisevista oli ketjutus, johon yksityisesti kotiaan myyvällä ei ole mahdollisuutta. Mitä pidempään myynti jatkuu, sitä huonompia tarjouksia yleensä saadaan. Lähtökohtaisesti paras tarjous saadaan ensimmäisen kuukauden aikana. Haapaselle tuli myyntiin myös Pylvänäisten kodista ostotarjouksen tehneen asiakkaan pienempi asunto samalta alueelta. Etenkin lapsiperheet varovat jäämästä kahden asunnon loukkuun, eikä pankkikaan luotota ”riskibisneksiä”.

-Jos sulla on yksi myymätön asunto ja toisesta olet jättämässä tarjousta, niin kyllä ne pankissakin saattavat siinä vaiheessa ruveta kyselemään, että mitäs tämä on. Päätettiin itsekin ottaa uuden hankinnassa aikalisä eli hukata ensin vanha ja alkaa vasta sen jälkeen etsiä uutta, Pylvänäinen toteaa.

Haapanen painottaa, että välittäjän etu tulee, kun ensin ajatellaan asiakkaan etua. Se on hyvä pitää mielessä aina, kun kauppaa käydään toisten rahoilla.
-Saimme ehdollisen tarjouksen. Pylvänäisten asunnon esittelyä jatkettiin siitä huolimatta koko ajan eli myyntiä ei pysäytetty mahdollisten käteisellä asuntoa ostavien potentiaalien ostajaehdokkaiden vuoksi. Tykkään itse siitä, että minulla on narut käsissä ja tiedän missä mennään. Silloin on myös paljon helpompi saattaa kokonaisuus kummankin osapuolen kannalta hyvään lopputulokseen ja valvoa molempien etua. Kyllä tässä työssä aina elää mukana asiakkaiden fiiliksissä, Haapanen tunnustaa.

– Kun tarjous tuli, kysyttiin Airilta heti, että missä tämä toinen asunto sijaitsee. Kun nähtiin kuvat ja osoite meitä lähellä niin todettiin, että toi menee saman tien ja niinhän se sitten menikin.

Ylästöntien ja Vantaanjoen välissä sijaitsevan, uniikin Kartanonkosken asemakaava pohjautuu eurooppalaiseen kaupunkiperinteeseen. Talojen arkkitehtuuri on sukua 1920-luvun klassismille.

– Ehdottoman tärkeää on, että välittäjä tuntee alueen, jolta on myymässä asuntoa. Kartanonkoski on ihan erityinen paikka, Pylvänäinen korostaa.

– No niin on, siksi siitä tykätäänkin! Kiinteistö sijaitsee valinnaisella vuokratontilla eli hyvin laadittu myynti-ilmoitus oli tosi tärkeä, samoin ammattimaiset kuvat. Korostin Pylvänäisten valoisan asunnon hyvää kuntoa, pohjaratkaisua ja sijaintia idyllisessä miljöössä, Haapanen täydentää.
ostamassa

Suorassa suhteessa myyntiaikaan on oikea hinta.

– Molemmilla asiakkaillani oli selvä tavoite, johon pyrittiin. Sen vuoksi kummankaan asunnon myynnissä ei haluttu lähteä hakemaan kuuta taivaalta eli asuntojen hintapyynnöt asetettiin realistisesti, jotta myyntiaika ei turhaan veny pitkäksi, Haapanen jatkaa.

 Haluatko varata maksuttoman arviokäynnin?

Ota yhteyttä helposti tästä:

Blogi lomake

Jää tämä postaus